Då var det dags igen

Nu stundar nästa period av praktiksökande. Problemet är bara vad jag ska ”välja”. Naturligtvis en arbetsplats där jag kan lära mig mycket, men samtidigt vill jag vara någonstans där det finns anknytning till något/några av mina intressen.

Skriva: det blir ju lätt, för som kommunikatör skriver man hela tiden. Både kort och långt, lättsamt eller informativt och officiellt. Vid sidan av webbkommunikatörs kursen går jag kreativt skrivande 1 på Linnéuniversitetet och ska även vara med  på nanowrimo.org i årets tävling.
Hundar: Känns lite svårare, men några har jag allt hittat. Tyvärr ligger så mycket i Stockholm eller är små arbetsplatser vilket inte är optimalt för en kunskapstörstande ”svamp” som jag.
Samhället: Jo, jag skulle faktiskt tycka ett det vore hett att praktisera på kommunen. Jag brinner för samhällsfrågor och jämlikhet, miljön, fast jag är inte någon nerd. Jag tar mitt samhällsansvar allvarligt.  Jag återvinner, konsumerar sparsamt, släcker lampor och försöker uppfostra mina barn till medvetna människor.
Beteende: varför gör vi som vi gör och hur får man människor att börja göra saker som de inte gör, eller inte vill göra? Men jag vill inte sälja shampoo, eller plastleksaker. Hundträningsredskap känns bra, eller att utbilda människor att alla små miljöval spelar roll. Har man inte råd med ekologiskt kan man i alla fall käka säsongens svenska grönsaker istället för långväga exporterade varianter. Ett försäkringsbolag vore intressant att skapa värdeskapande  innehåll åt. En del är riktigt duktiga och jag skulle lära mig massor och förhoppningsvis även bidra med en hel del.

Låter jag tråkig 🙂 Hoppas inte det. Jag har också en helt vild fantasi och kan entusiasmera de runtomkring mig. Jag gillar ordlekar och dubbla meningar, lite av en språk nerd är jag nog. Nu fick jag faktiskt precis ett mail om att komma och prata om praktikplats, så det kanske löser sig utan alltför mycket ångest denna gången…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s